Literární soutěž pro děti základních škol

Věděli jste, že vložením nepotřebného textilu do kontejneru TextilEco a.s. pomůžete i lidem, až daleko za naše hranice? Že můžete být součástí záchrany života dítěte nebo dospělého? Spustíte dokonalý systém, který dodává zaměstnání mnoha potřebným. V třídírně TextilEco a.s. pečlivě rozdělí každý vložený kousek tam, kam patří. Podle stupně obnošenosti se spoustu oblečení znovu vrátí mezi občany. Koupí prodloužíte jejich „život“, podpoříte Nadaci Sova, UNICEF a další významné organizace. Co lze spravit - spravíme, co už ne - využijeme!

Věděli jste, že jedno auto má v sobě 6-7 kg starého šatstva? Rozsekaný textil slouží jako tlumící izolační hmota v jeho karosérii. Váš textil cestuje do Německa, jižní Asie, východní i západní Afriky, kde se pro nás obyčejné staré záclony, či závěsy, promění v moskytiéry proti hmyzu. Zabrání tak poštípání a nákazou malárie, které ročně podlehne více než milion nemocných, z čehož většina jsou děti mladší 5 let. Naše staré nepříliš moderní zimní bundy tam zachrání před horečkou mnoho mužů a žen.

Tak jako lidé na celém světě, i textil má svůj příběh…

Nadace SOVA ve spolupráci s TextilEco a.s. vyhlašuje svoji první literární soutěž pro děti základních škol. Smyslem soutěže je podpora literární gramotnosti a rozvoj znalostí v oblasti sběru textilu. V některých dětech se možná skrývá dosud netušený talent na psaní příběhů či básní. Inspirujte je náměty k sepsání povídky nebo básně o tom, jak textil odložený do kontejneru našel svoje další využití. Popusťte uzdu jejich fantasie, nechte textil ožít nebo se s ním vydejte na dalekou cestu do Afriky. I textil má svůj příběh a třeba zrovna ten Váš bude vybrán a zařazen do sbírky: „Od čepice k ponožkám.“ Další náměty pro tvoření příběhů, či básní najdete na stránkách: www.nadacesova.cz

Téma:  I textil má svůj příběh

Věková kategorie literární soutěže: I./ žáci 3. – 5. ročníků ZŠ,  II./ žáci 6. – 9. ročníků ZŠ

Podmínky účasti a časové rozvržení soutěže:

Práce musí být odeslány nejpozději do 15. dubna 2017 na níže uvedenou kontaktní adresu. U každé vybrané práce musí být uveden čitelně název díla, jméno autora a jeho věk, adresa navštěvované školy, ročník (třída) a jméno vedoucího pedagoga. Každý žák zasílá pouze jednu práci. Literární práce mohou být zaslány i elektronicky. Počet zasílaných děl z jedné školy ovšem není nijak omezen. Pořadatel si vyhrazuje právo na využití zaslaných prací pro jejich reprodukce v tisku. Zaslané práce se nevracejí. Vyhlášení výsledků soutěže proběhne 31. května 2017 na stránkách Nadace SOVA. Výherci získají sbírku nejlepších příběhů a básní (Od čepice k ponožkám), řadu věcných cen a finanční příspěvek pro svoji třídu na nákup knih a didaktických materiálů do předmětu Český jazyk.

Kontaktní adresa: Eva Klevetová, Provozovna společnosti TextilEco a.s, Dřevařská 1418/17, 680 01 Boskovice

tel.: 731 153 532, email.: evaklevetova@textileco.as

Uzávěrka: 15. 4. 2017