OD ČEPICE K PONOŽKÁM... Poděkování za účast v literární soutěži

Na jaře Nadace SOVA vyhlásila svoji první literární soutěž s názvem OD ČEPICE K PONOŽKÁM (I textil má svůj příběh…). Soutěže se zúčastnily desítky základních škol, zejména z Jihomoravského kraje. Nadace SOVA si dala za cíl podpořit děti z 1. a 2. stupně v literární gramotnosti a rozvinout jejich znalosti v oblasti sběru textilu. Příběhy a básně byly různé - originální, veselé i smutné, ale většina se shodovala v tom, že třídit a vyhazovat starý, nepotřebný textil do kontejneru pomáhá v různých oblastech lidského života. Výsledkem snažení bude již připravovaný výtisk vybraných příběhů, který dostane každá zúčastněná škola jako dárek. Děkujeme všem dětem a vedoucím pedagogům za jejich vynaložené úsilí a doufáme, že i nadále budete sledovat naše stránky a zúčastníte se nejen druhého kola literární soutěže, ale i dalších plánovaných projektů. V neposlední řadě ještě jednou GRATULUJEME všem vítězům, kteří obdrželi věcné ceny a také finanční příspěvek na potřebné pomůcky do hodin českého jazyka pro svoji třídu.